Kan man säga att du är en trotjänare i en annars otrygg tränarbransch?
– Med tanke på att jag går in på min nionde säsong så kan man nog säga så. Jag tycker att det på många sätt är fantastiskt att man får möjligheten att vara delaktig, att få möjligheten att påverka under så lång period. Man får vara med om både framgång och motgång och allting som man är med om lär man sig av. Att jag haft den här möjligheten i Växjö Lakers beror på att det är en förening i bra balans, en förening som fungerar i alla led. Sportchef, assisterande tränare och ekonomichef exempelvis har varit med under många år. Just det är ett bevis för att det är en förening i balans, en förening som fungerar i alla led.

Vad skulle du säga är dina styrkor som tränare/coach/ledare?
– Tittar man rent hockeyspecifikt så är jag ganska bra på det taktiska, att analysera och läsa av. Jag är mer lagd åt det taktiska jämfört med det tekniska. I ledarskapet vill jag vara lugn och metodisk men det är inte alltid man klarar av att vara det, att man inte klarar av att vara som man vill vara.

Vad talar för Växjö Lakers 2020/21?
– Jag tycker att vi har stärkt upp på vissa positioner. Vi har ett års hård träning och hårt jobb med många yngre spelare att addera. Det tillsammans ska göra oss till ett bättre och mer framgångsrikt lag.

Vem – eller vilka – spelare tror du kommer att kunna ta rejäla kliv?
– Två som jag direkt tänker på är Pontus Holmberg och Fredrik Karlström. Jag tror de har stora möjligheter att lyfta till en ny och jämnare nivå. De visade redan under andra halvan av förra säsongen att någonting var på gång, och nu har de fått ytterligare en uppbyggnadsperiod i bagaget.

Nytt serieupplägg i svensk hockey – din syn på det?
– Det är en jättestor fråga egentligen. Personligen kan jag säga att jag är lite förvånad över att vi går till direkt upp- och nedflyttning. Förvånad över att så många supportrar förespråkar det, att man följer fotbollens system. Slutspel och kval i olika former har alltid varit hockeyns grej. Men vi får se och utvärdera det här. Samtidigt måste jag också säga att ”hockeyfamiljens” styrka är att man kan vara lyhörda, att man alltid vill testa saker för att göra vår idrott ännu mer intressant.