Ett decennium är över.
10-talet har blivit till 20-talet.
Magasinet Hockey blickar tillbaka och utser de största profilerna i SHL och HockeyAllsvenskan under det gångna decenniet.

1 JOAKIM LINDSTRÖM, Skellefteå AIK
– Inte någon annan spelare har varit på Lindströms nivå under decenniet. Har fört Skellefteå till två SM-guld, vunnit poängligan och prisats individuellt många gånger.

2 JOEL LUNDQVIST, Frölunda HC
– Den enskilt viktigaste spelaren som gjort Frölunda till en maktfaktor i ligan. Är som bäst när det gäller som mest. Har också förmågan att ”väcka” laget när så krävs under ”serielunken”.

3 RYAN LASCH, Södertälje SK, Växjö Lakers, Frölunda HC
– Enorm i det offensiva spelet. Lyfter sin omgivning och har imponerande kreativa lösningar. Oerhört skicklig spelare.

4 RYAN GUNDERSON, Brynäs IF
– Poängbäst av samtliga backar under decenniet. Fått enormt med istid under samtliga år vilket säger det mesta kring hans status och prestation.

5 MAGNUS JOHANSSON, Linköping HC
– La skridskorna på hyllan våren 2015. Säsongerna dessförinnan var han en av ligans allra bästa. Lång och framgångsrik karriär där han producerade massor.

6 JIMMIE ERICSSON, Skellefteå AIK
– Precis som Lundqvist i Frölunda var också Ericsson ovärderlig för sitt lag. Kröp ofta innanför skinnet på sina motståndare.

7 DAVID RAUTIO, Luleå HF, Linköping HC, Brynäs IF
– Den målvakt som spelat mest under decenniet och som också noterats för flest antal nollor. Bra statistik överlag och har nog inte fått det erkännande som han förtjänar.

8 ROBERT ROSÉN, MODO Hockey, AIK, Växjö Lakers
– Spelskicklig som få. Producerade mål och poäng säsong efter säsong. Visade också med eftertryck att han är en riktig lagspelare.

9 ERIK ANDERSSON, Linköping HC, Skellefteå AIK, Malmö Redhawks
– Bäst plus/minus-statistik av samtliga backar under decenniet. Inte den mest flashiga spelaren men bidrog hela tiden och en oroligt hög lägstanivå.

10 PÄR ARLBRANDT, Luleå HF, Linköping HC, HV71
– Säsongen 2013/14 gjorde han 71 poäng under grundserien och följde upp med ytterligare tio pinnar i SM-slutspelet. Under hela decenniet en poängmakare av rang.

Bubblare: Viktor Fasth, Oscar Alsenfelt, Johan Holmqvist, Niclas Burström, Linus Hultström, Daniel Rahimi, Simon Hjalmarsson, Pär Arlbrandt, Oscar Möller.

Detta publicerades i nr 1 av Magasinet Hockey.
https://magasinethockey.se/prenumerera/
Följ länken och bli prenumerant på landets ledande hockeymagasin.