Dick Axelsson, 37 år, är åter i Djurgårdströjan. Stockholmssonen har valt att återuppta den aktiva elitkarriären via ett kontrakt skrivet över kommande säsong, det vill säga till 2025. Detta blir Axelssons tredje sejour i DIF, som han tidigare representerat mellan 2007-2009 och 2018-2022.
– Jag är jätteglad både för ”Dickens” skull och för Djurgårdens skull över att vi får in en väldigt skicklig spelare samt en grymt motiverad individ. Jag är av tron att en människa både förtjänar en och två chanser att få visa vad man fullt ut går för, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.
– Mitt mål när jag kom tillbaka hit 2018 var att vinna SM-guld med Djurgården. Det ligger så klart ett steg senare, nu är allt fokus på att hjälpa föreningen upp till SHL igen. Jag är extremt taggad på den här resan, hälsar Dick Axelsson.