Det har tidigare meddelats att Håkan Åhlund ska lämna posten som huvudtränare i IK Oskarshamn efter innevarande säsong. I dag står det dock klart att han lämnar klubben redan nu.

Vid ett möte på fredagsmorgonen har IK Oskarshamn beslutat att entlediga Håkan Åhlund med omedelbar verkan. Upprinnelsen till mötet och beslutet är de senaste dagarnas mediafokus på Håkan Åhlund som person.
– Vår ambition har hela tiden varit att Håkan skulle fortsätta leda laget resten av säsongen. De senaste dagarnas uppgifter i media har dessvärre skapat ett fokus på Håkan istället för på laget och därför har jag tillsammans med styrelsen beslutat att det här är den bästa lösningen för IK Oskarshamn under rådande omständigheter, säger IK Oskarshamns GM Thomas Fröberg till klubbens webbplats.

Assisterande tränaren Fredrik Hallberg blir kvar i klubben med ansvar för spelsystemet. Tränarstaben kompletteras med Per-Erik Johnsson som huvudtränare och Jeff Jakobs som ytterligare en assisterande tränare vid sidan av Hallberg. Den nya tränarkonstellationen leder laget redan vid bortamatchen mot Rögle på lördagseftermiddagen.