Nästa Junior-VM i ishockey för herrar ska spelas i Sverige, och biljettsläppet var planerat till 14 februari 2023. Nu meddelar organisationen att det flyttas fram två veckor, till 2 mars. Anledningen är att man behöver extra tid för att fastställa spelschemat.
– Vi har märkt att det är stor efterfrågan både från internationell och svensk publik och vi behöver helt enkelt lite mer tid för att sätta ett spelschema som är så bra som möjligt, både för lagen och för alla fans, säger generalsekreterare Mikael Haglund.

Junior-VM i hockey är känt för att bjuda på underhållande och actionspäckad hockey där morgondagens stjärnor gör allt för att visa upp sig och arrangörerna räknar med stort tryck på biljetterna vid släppet.
– Nu får alla fans ge sig till tåls ett par veckor till, säger Mikael Haglund. Sen gäller det att hänga på låset för att hugga sin biljett.

Nedsläpp för IIHF Junior-VM är 26 december 2023 och finalen spelas 5 januari 2024.
I Grupp A får Juniorkronorna möta såväl regerande världsmästarna Kanada som ärkerivalen Finland samt Tyskland och Lettland. Gruppen spelar i Scandinavium.
Grupp B kommer spela i Frölundaborg och består av Tjeckien, USA, Slovakien, Schweiz och Norge.