Svenska Ishockeyförbundet och SDHL AB har förlängt samarbetsavtalet fram till och med säsongen 2025/2026.
Avtalet mellan SDHL AB och SIF är en del i att fortsatt stärka den samlade svenska hockeyrörelsen, både nationellt och internationellt. Genom att SDHL AB disponerar rättigheterna ökar vi tillsammans förutsättningarna för SDHL-föreningarna att kunna utveckla en kraftfullare elitmiljö för spelarna i ligan. Detta ligger helt i linje med den dam och flick-satsning som nu också görs centralt från Svenska Ishockeyförbundet i samråd med SDHL, regioner och distrikt.
– I den sammanhållna svenska ishockeyn är det naturligt att SDHL AB har samma förutsättningar som de andra ligorna att utveckla sina kommersiella rättigheter. Samtidigt lägger vi även fast hur vi tillsammans satsar på ett slagkraftigt landslag, inte minst som en del av satsningen mot OS 2026 som kan bidra till att skapa ett ännu större intresse och fler idoler som vi sen kan se i SDHL, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.
– Det är mycket glädjande att vi tillsammans med förbundet kan utveckla vårt samarbete och därmed större möjligheter att öka det kommersiella värdet och fortsätta bygga ett ökat intresse för SDHL. En liga som redan är Europas bästa liga och där vi sett ett ökat intresse under senaste åren, säger Agne Bengtsson, ordförande i SDHL AB.