Frölunda HC är svenska mästare i ishockey säsongen 2018/19! Göteborgarna tog hem finalserien mot Djurgården med 4-2 i matcher.

Tidigare under säsongen vann Frölunda Champions Hockey League.
Nu är man också svenska mästare.
Frölunda vann den sjätte finalmatchen i Globen med 6-2 och därmed totalt 4-2 i matcher mot Djurgården.
Under prisceremonin tillkännagavs att slutspelets poängkung Ryan Lasch också fick ta emot Stefan Liv Memorial Trophy, priset till slutspelets mest värdefulla spelare.
– Det är en speciell grupp spelare, förmodligen den bästa jag varit en del av. Många i laget har inte vunnit tidigare, så det känns extra kul att de får vinna. Det finns inga grupperingar inom laget, alla umgås med alla. Från februari och framåt har vi kommit ihop oss och dragit åt samma håll. Att vinna betyder så mycket, det är en speciell stund för mig, sa Ryan Lasch i guldvimlet.
– Jag är helt slut! Det är en tomhet så här precis när man vunnit. Jag vill börja med att tacka Djurgården och deras fans som bjudit på en fantastisk inramning. Det har varit historiens jämnaste SHL-säsong, och det är små marginaler som avgör då, sa en tagen Roger Rönnberg direkt efter slutsignalen.
– Det är magiskt! Häftigt att stå här i Globen också med alla tillresta fans. Att få göra det med Frölunda som är min klubb sedan barnsben… efter familjen är det allt, sa lagkapten Joel Lundqvist som bärgade sitt fjärde SM-guld.