Svenska Ishockeyförbundets styrelse har gjort klart med förbundskaptener för Damkronorna och Team 20/Juniorkronorna inför säsongen 2022/2023.

Efter sex säsonger som förbundskapten för Team 20/Juniorkronorna går Tomas Monténs kontrakt ut efter säsongen 2021/2022. Idag kan vi meddela att Magnus Hävelid kommer att tillträda rollen som Förbundskapten för Team 20/Juniorkronorna från och med säsongen 2022/2023. Magnus är idag Förbundskapten för Team 18/Småkronorna.

– Först och främst vill jag tacka för förtroendet under mina sex säsonger som Förbundskapten – det finaste jobb man kan ha. Mitt absoluta fokus just nu ligger på den kommande säsongen och JVM i Edmonton. Det har varit roliga och häftiga år där det tyvärr bara blev fem fysiska JVM på grund av covid-19, men jag njuter varje dag på jobbet och nu ser vi fram emot att avsluta med ett guld i Edmonton 2022, säger Tomas Montén.

– Jag känner mig glad, inspirerad och ödmjuk inför uppdraget och tackar förbundet för förtroendet. Svensk ishockey och juniorishockey engagerar och berör många människor och det ska vi fortsätta göra. Just nu ligger dock mitt fulla fokus på Team 18 och säsongen vi har framför oss med lägersamling i Enköping som start i juli, säger Magnus Hävelid.

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har valt att förlänga kontraktet med Ulf Lundberg som Förbundskapten för Damkronorna till 2023/2024.
– För mig var det ett relativt enkelt beslut att förlänga, nu när frågan kom. Det är även fortsatt ett stenhårt jobb som väntar, men vi har trots pandemin skaffat oss en väldigt bra start på den nya resan. Jag ser en enormt stor utvecklingspotential i svensk flick- och damhockey och längtar efter de kommande utmaningarna med Damkronorna, säger Ulf Lundberg.

– I dagsläget ligger mitt, Tomas och kansliets fulla fokus på förberedelserna inför JVM i Kanada 2022 och att ge laget bästa möjliga förutsättningar för att genomföra ett bra mästerskap och en bra säsong. Men i och med att Tomas Monténs kontrakt går ut efter nästa säsong har vi gjort klart med en ersättare. Både Tomas och Magnus är bra ambassadörer för svensk ishockey och kommer att lägga sitt fulla fokus på sina respektive lag under kommande säsong. Det känns också glädjande att vi kan förlänga Ulf Lundbergs kontrakt, både utifrån den långsiktiga satsningen vi gör på Damkronorna samt det driv och den nyfikenhet Uffe visar i sin roll, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.