HockeyAllsvenskan har tagit fram den nya grafiska profilen och den nya logotypen i samarbete med den grafiska designern Alexander Norrthon-Westerlund.
– Vid framtagandet av HockeyAllsvenskans nya logotyp var syftet att samla sådant som känns centralt och är generellt vedertaget när man tänker HockeyAllsvenskan. Detta för att skapa en hög igenkänningsfaktor och samtidigt skapa klara och tydliga former som fungerar i samtliga tryck och digitala format samt som gör sig bra både på mediakuberna i arenorna och på kavajslagen, säger Alexander Norrthon-Westerlund.

– Vi på HockeyAllsvenskan är mycket glada att Alexander tog sig an uppgiften. När vi bestämde oss för att ta fram en ny logotyp var Alexander förstavalet. Han har en erkänt stilren känsla, kan sport och hockey samt är mycket duktig på att få fram rätt känsla som landar bra hos både publik och partners, säger Gabriel Monidelle, kommersiell chef på HockeyAllsvenskan.

Alexander förklarar logotypen mer i detalj:
– HockeyAllsvenskans akronymer ”HA” är i logotypens centrum och bildar ett monogram med två hockeyklubbor i varsin riktning. Detta ackompanjeras av en uppåtriktad pil i A:ets mitt för att visa de HockeyAllsvenska klubbarnas riktning och nedanför har en puck placerats för att skapa en känsla av match. Logotypens grafiska element är i vit färg med ljusa kontrasterande skuggor och har placerats på en mörkblå sköld som likt de ljusa inslagen går i två toner. Färgvalet föll på vitt och mörkblått för att skapa en klubbneutralt intryck som samtidigt känns institutionellt, tidlöst och vinterkvällsaktigt, precis som HockeyAllsvenskan.

HockeyAllsvenskan har haft samma logotype och grafiska profil sedan ligastarten 2005, och efter 15 år är det alltså dags för en uppfräschning.
– För oss i ligan är logotypen en del i den nya HockeyAllsvenskan med än mer fokus på publiken, våra klubbars utveckling och inte minst våra utökade partnersamarbeten. Som en hållbar liga ser vi med tillförsikt fram mot kommande säsonger och kommande publikfester i våra arenor, säger Gabriel Monidelle.