Att Sverige tilldelades ishockey-VM 2025 för herrar och valt att genomföra det tillsammans med det Danska Ishockeyförbundet är sedan tidigare bestämt. Nu har Svenska Ishockeyförbundet valt Stockholm som huvudort för VM. I Stockholm spelas Sveriges gruppspel, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatchen och VM-finalen.

Svenska Ishockeyförbundet (SIF) har genomfört en utvärderingsprocess för att få fram vilken av våra storstäder som har de bästa förutsättningarna för att tillsammans med svensk ishockey arrangera ett VM. Efter en gedigen och genomarbetad urvalsprocess föll valet till slut på Stockholm.

– Det är så klart kul och inspirerande att vi haft ett stort intresse från våra städer att tillsammans med oss vilja arrangera ett hockey-VM för herrar på hemmaplan. Svensk ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Vi har samma ambition att 2025 arrangera ”Världens mest engagerande ishockey-VM”. Det känns verkligen som att det kan bli av på riktigt i Stockholm, vår huvudstad. Därför är vi mycket glada att kunna presentera Stockholm som värdstad på det internationella ishockeyförbundets (IIHF) kongress i september, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är mycket glädjande att Stockholm i tuff konkurrens med andra städer valts till värdstad för ishockey-VM i Stockholm. Det betyder mycket att få stå värd för stora idrottsevenemang, för alla idrottande barn och unga, men också för besöksnäringen och näringslivet. Det är en viktig del i arbetet med att återstarta Stockholm, säger Anna König Jerlmyr, (M) finansborgarråd i Stockholm.

VM 2025 genomförs tillsammans med det danska ishockeyförbundet, och även där har man utsett värdstad – Herning. I Herning kommer en av de två grupperna och två av de fyra kvartsfinalerna att avgöras.
– För oss är det fantastiskt att ishockey-VM kommer tillbaka till Danmark och Herning genom att vi får arrangera ett gruppspel och kvartsfinaler under VM 2025. Herning är för oss en perfekt ort för ishockeyn och vi kommer tillsammans arrangera en riktig hockeyfest, säger Henrik Bach Nielsen, ordförande i Danska Ishockeyförbundet.