MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Johan Forsberg, 34, har Munksund som moderklubb och har under de sex senaste säsongerna representerat Luleå Hockey. Totalt har Forsberg spelat 470 matcher i SHL samt 90 matcher i SM-slutspelet under de senaste tio säsongerna. Poängmässigt i SHL har Forsberg 131 poäng genom 64 mål och 67 assist.

– Vi får en spelare med mycket SHL-rutin och ett fantastiskt CV. Johan Forsberg besitter ett stort ledarskap och är en spelare som ser till att göra det som laget tillsammans bestämt ska göras, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och avslutar:

– Vi har under försäsongen sett våra styrkor, men även sett vilka svagheter vi har, och där efter gjort bedömningen att vi behöver ännu mer fysiska spelare som är starka med pucken. Forsberg är just de sakerna där han är en spelare som producerar en del poäng och samtidigt är trofast systemet defensivt.

På meritlistan för Johan Forsberg står tre SM-finaler med ett SM-guld med Skellefteå AIK, flest mål i SM-slutspelet 2010 samt en Champions Hockey League-titel med Luleå 2015. Forsberg har även varit med och tagit steget från HockeyAllsvenskan till SHL med Malmö 2006.

– När vi tog steget upp är fortfarande en av mina absolut största resultatmässiga framgångar i karriären. Det var extremt häftigt där det absolut går att jämföra med SM-guld då det hockeymässigt är liknande press som spelare och liknande slutspelskänsla. Det skulle jag mer än gärna uppleva igen, säger Forsberg och fortsätter kring beslutet varför det blev kontrakt med MODO Hockey för den kommande säsongen:

– Det är mycket som stämmer in och då först och främst att MODO vill framåt både som lag och förening, samt att det passar väldigt bra socialt för mig och sambon att vara kvar i Norrland. Jag har också en bra bild av Björn Hellkvist både som tränare och person. Det väger tungt att de har koll på mig som spelare då jag bara kan vara mig själv till 100 procent, men sen är det svårt att svara på vad jag kan bidra med till laget innan jag satt mig in i spelet MODO ska spela. Men klart är att jag ska bidra med det Björn vill att jag ska göra och ta den roll som krävs av mig.

Kontraktet med Johan Forsberg gäller för säsongen 2019/2020.