Johan Stark blir ny Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet med start under hösten 2020. Johan kommer senast från tjänsten som Generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.

Rekryteringsprocessen för ny Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet inleddes under början av sommaren och många har visat intresse för den ledande rollen för svensk ishockey.
– Det stora intresset för tjänsten är något som gläder mig och ett tecken på att svensk ishockey engagerar. Vi har sett sökande med många typer av erfarenheter och profiler där vi känner att Johans profil passar oss väldigt bra, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Johan Stark har arbetat både inom näringslivet och idrotten och har tidigare bland annat arbetat som klubbdirektör för Brynäs IF. Senast kommer Johan från tjänsten som Generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.
– Jag känner att jag går till en stor och spännande roll. Jag har tidigare varit involverad i ishockeyn som klubbdirektör vilket jag ser som en fördel för mitt framtida arbete. Att vara Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång, säger Johan Stark.
– Det känns roligt att välkomna Johan till oss med start i höst. Svenska Ishockeyförbundet befinner sig på en spännande resa bland annat med många stora internationella evenemang på hemmaplan dom kommande åren och där kommer Johan att spela en central roll, Anders Larsson.

Johan Stark kommer att tillträda sin roll som Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet under hösten 2020.