På grund av den senaste tidens utveckling av Coronapandemin och med anledning av gårdagens möte med Folkhälsomyndigheten, har Svenska Ishockeyförbundet beslutat att ställa in kommande veckors kvalspel till TV-puckens slutspel. Beslutet gäller både killarnas och tjejernas kvalspel.

– Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp. TV-pucken är en stor ungdomshockeyfest som i över 60 år betytt mycket för svensk ishockey, och så klart även för alla killar och tjejer som fått delta. Därför är det tråkigt att vi nu behöver ställa in årets kvalspel som skulle spelats på olika platser runt om i landet, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

– Nu inleder vi arbetet med att se om och i så fall hur ett finalspel ska kunna genomföras på ett så smittsäkert sätt som möjligt i Umeå den 29 oktober till 1 november. Vår ambition är att vi ska återkomma med besked så snart det är möjligt, men senast efter Förbundsstyrelsens möte den 13 oktober, säger Olof Östblom tävlingschef i Svenska Ishockeyförbundet.