20-åriga Petra Nieminen kom till Luleå Hockey inför den förra säsongen och visade direkt prov på ett stort spelsinne och goda hockeykunskaper. Utdelningsmässigt summerades fjolåret till 13 mål och 11 assist på 34 grundseriematcher, en poängskörd som hon redan nu passerat med sina 13+13 trots att halva SDHL-säsongen fortfarande återstår.

– Sedan jag kom till Luleå Hockey/MSSK inför den förra säsongen så har jag lärt mig oerhört mycket som hockeyspelare och det känns därför väldigt bra att jag börjat få utdelning för det redan den här säsongen. Det viktiga för mig just nu är att fortsätta jobba hårt varje träning och varje match för att utvecklas ytterligare så att vi i laget skall kunna bli så framgångsrika som möjligt och att jag kan få chansen att spela för Finland i nästa vinter-OS, säger Nieminen till klubbens hemsida.