Svenska Ishockeyförbundet har under veckan arbetat intensivt med att komplettera Juniorkronornas ledarstab. Anders Eriksén och Jason Pietrzykowski har godkänts att delta under JVM i Kanada. Under gårdagen meddelades SIF, via IIHF, att inga fler ledare kan ansluta till laget.

Under veckan har totalt fyra ledare i Juniorkronornas ledarstab testats positivt för covid-19 och kan inte resa med till Kanada med anledning av de regler som gäller för turneringen. Under veckan har Svenska Ishockeyförbundet kompletterat ledarstaben med Anders Eriksén, förbundskapten för Team 18/Småkronorna som nu godkänts för att åka med till Kanada. Även Jason Pietrzykowski, till vardags i Edmonton Oilers, kommer att ansluta till laget i Kanada som videocoach.

Svenska Ishockeyförbundet har under veckan varit i kontakt med Daniel Alfredsson, Henric Alfredsson och Andreas Karlsson som alla tackade ja till uppdraget att ansluta till ledarstaben. Frågan om att addera svenska ledare bosatta i Kanada drevs upp till det Internationella ishockeyförbundets president René Fasel men igår fick SIF beskedet att inga ytterligare ledare kan ansluta till laget, utifrån de regler om karantän som gäller för turneringen.

Juniorkronornas coachstab under JVM i Kanada:
Joel Rönnmark, förbundskapten
Anders Eriksén, assisterande förbundskapten
Jason Pietrzykowski, videocoach

Coacher som assisterar laget hemifrån:
Tomas Montén, advisor
Anders Lundberg, advisor
Adam Almqvist Andersson, advisor
Nizze Landén, advisor
Todd Woodcraft, advisor (planerad att assistera hemifrån sedan tidigare)