Idag kan Euro Hockey Tour-länderna tillsammans meddela att Schweiz bjudits in att spela Beijer Hockey Games i Stockholm och Avicii Arena 5–8 maj.

– Det är glädjande att Schweiz tackat ja till inbjudan att delta i Beijer Hockey Games. Schweiz har de senaste åren etablerat sig på en hög internationell nivå med goda resultat i mästerskap och vi väntar oss bra hockeymatcher i Avicii Arena i början av maj, säger Olof Östblom, tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet.

Beijer Hockey Games spelas den 5–8 maj, bara en vecka innan hockey-VM inleds i Finland och många VM-spelare kommer att finnas på plats i Avicii Arena. I den inledande matchen mot Tjeckien kommer Svenska Ishockeyförbundet även att viga kvällen åt ett jubileumsfirande.

– Svenska Ishockeyförbundet fyller 100 år 2022 och det vill vi självklart uppmärksamma i samband med att vi arrangerar vår största årliga turnering på hemmaplan. Därför kommer vi att arrangera en jubileumsmatch den 5 maj då Sverige ställs mot Tjeckien. Glädjande är att det redan är ett bra intresse för turneringen så nu ser vi fram emot att bjuda publiken på en lika härlig folkfest som 2020 då vi sist arrangerade turneringen i Avicii Arena, säger Jesper Björck, marknadsansvarig för Svenska Ishockeyförbundet.