Idag presenterar Sveriges Olympiska Kommitté och Svenska Ishockeyförbundet truppen för Damlandslaget U16/U17 som ska representera Sverige vid Europaungdoms-OS (EYOF) i Finland, 20–25 mars.

– Det är en spännande trupp, som vi har hittat genom intensiv scouting i olika serier under säsongen samt under TV-pucken. Vi ser att det finns mycket hockey i spelarna, och vi hoppas kunna ge dem ytterligare verktyg för att utveckla sin spets. Det finns flera spelare som är otroligt talangfulla, säger Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16.

Europaungdoms-OS blir första internationella erfarenheten för de flesta av de uttagna spelarna.
– Det ska bli intressant att se hur tjejerna hanterar den internationella miljön de nu hamnar i. Det kommer att bli annorlunda för dem i OS-sammanhanget. Det är ett utvecklingslandslag, men vi åker dit för att vinna, säger Ulf Hall.

Det var inför säsongen 2021/2022 som Svenska Ishockeyförbundet startade upp en ordinarie verksamhet kring U16-landslaget för tjejer. Ulf Hall ser positivt på vad initiativet kan innebära för svensk hockeys framtid.
– Det är en pionjärårgång, och för mig och min tränarstab känns det jäkligt kul att få vara med och sätta ett fundament för deras framtid och för elithockeyn i Sverige, säger Ulf Hall.

TRUPPEN
Målvakter
1. Ida Henriksson
30. Felicia Frank

Backar
4. Olivia Sohrner (bilden)
5. Ella Lind
6. Thea Liodden
7. Maja Ålenius
8. Alva Ullbors
9. Linnea Natt och Dag
15. Astrid Lindeberg
27. Wilma Nilsson

Forwards
12. Stina Andersson
13. Mira Hallin
14. Tilde Utbult
16. Emilia Bergeby Hallbeck
17. Anna Brenkle
20. Emma Rehn
22. Hilda Svensson
24. Ebba Hedqvist
25. Alva Johansson
28. Moa Gustafsson
29. Stella Lindell