Svenska Ishockeyförbundets styrelse tog under tisdagen beslut om att, utifrån de förutsättningar vi har idag, genomföra TV-puckens slutspel. Slutspelet spelas i Umeå där åtta lag på tjejsidan och åtta lag på killsidan samlas 29 oktober-1 november.

Tidigare har Svenska Ishockeyförbundet kommunicerat att kvalspelen i TV-pucken säsongen 2020/2021 ställdes in. Beslutet fattades efter att FHM, med kort varsel, påkallat ett möte där både Riksidrottsförbundet och Fotbollförbundet deltog. Med anledning av den information som FHM lämnade och särskilt de råd som gavs kopplat till turneringsspel och boende, matservering och utrymmen i våra ishallar, beslutade SIF att ställa in kvalspelet.
– Svenska Ishockeyförbundet arbetade in i det sista med att försöka hitta lösningar tillsammans med de arrangerande orterna för kvalspelen. Orterna hade gjort ett jättebra jobb i förberedelserna av kvalspelen men till slut ansåg vi att det fanns för stor risk för smittspridning. Att ställa om och hitta andra upplägg med så kort varsel bedömde vi inte som en möjlighet. Framförallt utifrån att vi är inne i period där våra föreningar har planerad aktivitet och seriestart som vi inte vill eller ska avbryta med distriktlagsverksamhet, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Svenska Ishockeyförbundet har jobbat aktivt med frågan om TV-puckens slutspel som varit både en svår och viktig från för svensk ishockey. SIF har arbetat fram ett upplägg där SIF tillsammans med arrangören kan säkerställa säkra miljöer för alla deltagare vad gäller bl.a. hotellboende, dubbla omklädningsrum, separata ingångar och medicinska kontroller. SIF har också varit i nära dialog med berörda myndigheter för att säkerställa de åtgärder som behövs ur ett säkerts-och smittskyddsperspektiv.
– Under tisdagen tog Svenska Ishockeyförbundets styrelse beslut om att genomföra TV-puckens slutspel säsongen 2020/2021 i Umeå. Det känns glädjande att vi kan genomföra turneringen på ett smittsäkert sätt för att skapa en trygg miljö för spelare, lagledare och funktionärer. Vi har också behövt hantera en väldigt annorlunda situation och säsong då vi inte kunnat genomföra ett kvalspel och vi har stor respekt och full förståelse för att det blir en speciell situation för alla medverkande distrikt och de som inte ges möjlighet att medverka, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.
– Vi har såklart sett över olika alternativ att kunna flytta turneringen men för att genomföra TV-pucken behövs en lovvecka som faller ut samma vecka över hela landet. TV-pucken är också en 60-årig tradition tillsammans med SVT och att spela under vårkanten gör att turneringen krockar med exempelvis världscuper och säsongsavslutningar av andra vinteridrotter och våra egna SM-slutspel, avslutar Olof.

De lag som spelar TV-puckens slutspel i Umeå har tagits fram efter en genomgång av historiska resultat så långt som 10 år tillbaka. Verksamheten runt TV-pucken engagerar hela hockeysverige och därför kommer varje distrikt att representeras av högst ett lag för flickor och ett lag för pojkar, utifrån de speciella förutsättningar som gäller. Nedan listas de lag som spelar slutspelet för flickor och pojkar:

TV-pucken flickor:
Dalarna, Skåne, Småland, Stockholm, Södermanland, Västerbotten, Ångermanland, Östergötland.

TV-pucken pojkar:
Gästrikland, Göteborg, Småland, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Ångermanland, Östergötland.