Brian O’Neill. Det är namnet på Luleås nye center. Amerikanen, som fyller 36 år 1 juni, har signerat tvåårsavtal med norrbottningarna.
– Jag ser verkligen fram emot en flytt till Luleå och norra Sverige. Det är alltid spännande när man får chansen att starta ett nytt äventyr i sin hockeykarriär, speciellt om det innebär en möjlighet att spela på ett ställe där folk brinner för sin hockey. Så utifrån det tror jag att jag kommer kunna trivas bra där uppe och att det förhoppningsvis kommer plocka fram det bästa i mitt spel, säger Brian O’Neill på föreningens webbplats.

O’Neill kommer närmast från spel i den schweiziska ligan med Zug. Under sina sex säsonger med Jokerit i KHL gjorde Brian O’Neill 87 mål och 196 assist på 342 matcher i grundserien och slutspelet. Och för Zug i den schweiziska ligan gjorde han 32 mål och 53 assist på 104 matcher de två senaste säsongerna. Dessutom representerade han USA i OS-turneringen i Sydkorea 2018.
– Brian O’Neill är en väldigt skicklig center som är offensivt begåvad och som gjort mycket poäng genom sin karriär. Detta samtidigt som han är intensiv i sitt spel och nyttig över hela banan. Vi ser honom som en viktig pusselbit för att framför allt hjälpa oss i det offensiva spelet och det skall bli spännande att se honom i våra färger framöver, säger vice GM Ulf Engman.