Hockeyettan har åkt på en tung smäll. Storsponsorn ATG har sagt upp sponsor- och rättighetsavtalen med Hockeyettan.
– Vi fullföljer sponsorskapet ekonomiskt enligt avtal för säsongen 2019/2020. Tyvärr har inte samarbetet med Hockeyettan fungerat på önskat sätt vilket är en anledning till att vi avbryter samarbetet, uttalar sig Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG, i ett pressmeddelande.

Organisationen Hockeyettan har åkt på en tung smäll. Storsponsorn ATG har sagt upp sponsor- och rättighetsavtalen med ligan.
Avtalen var skrivna över tre år men avslutas efter blott ett år.
Den stora anledningen uppges vara bråket kring sändningsrättigheterna där Boden och Visby/Roma har valt att köra egna sändningar. Något som har gjort att Hockeyettan och Boden hamnat i en tvist som ska avgöras i en skiljenämnd.
”Enligt rättighetsavtalet med Hockeyettan ska ligaorganisationens klubbar bland annat leverera tv-sändningar från matcherna, något de allra flesta gjort under säsongen, men inte samtliga”, skriver ATG i ett pressmeddelande.
– Tyvärr har det under säsongen funnits och finns fortfarande oenighet inom Hockeyettan rörande rättighetsavtalet vilket givetvis försvårar ett fungerande samarbete, säger Katarina Widman.