Som ett led i att utveckla damhockeyn i regionen är Brynäs och Uppsalaklubben Almtuna överens om ett samarbete. Överenskommelsen innebär i första hand att spelare i Brynäs SDHL-trupp kommer kunna spela matcher med Almtuna i division 1 östra och att spelare i Almtuna kommer få möjlighet att träna med Brynäs.
— Vi har inga lag under vår seniortrupp så det här är en bra möjlighet att bredda oss och ha möjlighet att stärka upp laget vid eventuella skador och framför allt ser vi det som ett steg i att gynna spelarutvecklingen i regionen, säger Brynäs damansvarig Erika Grahm och fortsätter:
— Det här är något som kommer gynna båda klubbar och i det längre perspektivet även dam- och flickhockeyn i hela regionen. Det finns många hockeytjejer i och runt Uppsala och vi vill ge dem ytterligare möjlighet att utvecklas.
— Det här är ett sätt att värna om damhockeyn i stort. Det är en jättebra möjlighet för Brynässpelare som är i utvecklingsfasen och behöver speltid och samtidigt kan våra spelare få känna på vad som krävs för att ta nästa steg och vara med och träna med SDHL-spelare. För att damhockeyn ska utvecklas måste vi hjälpa varandra och det här är ett fullt naturligt samarbete som gynnar alla, säger Almtunas klubbchef Robert Lif.