Efter äventyr utomlands, i Ungern respektive Danmark, är Jesper Dahlroth tillbaka i svensk hockey igen.
Nykomlingen Kalmar HC är destinationen för backen som tidigare under karriären gjort nästan nio säsonger på serienivån.
– Det ska bli en kul och spännande säsong. Visst, vi är nykomlingar, men det finns ett driv i förening och lag som känns positivt, säger Dahlroth.

Jesper Dahlroth, 32-årig norrbottning, är en back som ska ge nykomlingen Kalmar HC värdefull rutin och erfarenhet.
Spel i HockeyAllsvenskan är ingenting nytt för Dahlroth. Han har gjort många säsonger tidigare och han har också varit med om avancemang till SHL med både Timrå och Oskarshamn.
Något sådant är knappast ett mål för Kalmar HC 2023/2024.
– Vi har som mål att klara oss kvar och att etablera föreningen på den här nivån. Det har vi alla möjligheter att göra. Gruppdynamik är oerhört viktigt för framgång och där känns det verkligen positivt, säger Dahlroth som kommer till Kalmar från ett par äventyr utomlands.
– Förrförra säsongen spelade jag i Ungern, det var första gången överhuvudtaget som jag spelade hockey utomlands och det var kul och lärorikt. Vi mötte lag från Österrike och Slovakien och tog oss till finalspel mot Salzburg. Förra säsongen spelade jag i Danmark och det var också kul, och lärorikt. Det är alltid intressant med nya erfarenheter.

I Kalmar har Dahlroth hittat rätt från första stund och han längtar tills att tävlandet om seriepoäng ska starta.
– Jag och familjen trivs jättebra. Det är en fin stad och det är stort hockeyintresse. Det finns ett driv i förening och lag som känns positivt, säger Dahlroth och fortsätter:
– Det ska bli kul att spela i Kalmar. Jag börjar ju bli lite till åren hockeymässigt sett, men jag har fortfarande ett driv och en nyfikenhet. Jag njuter verkligen av att få spela hockey och ska försöka bidra med erfarenhet.
Vilka förväntningar ska man ha på Kalmar HC?
– Det är alltid svårt att svara på det. Min känsla är, som jag var inne på tidigare, att vi har en grupp där alla drar åt samma håll, att vi vill jobba för varandra.
Tankar om ligan i stort?
– Det är många stora klubbar som spelar i HockeyAllsvenskan. Det är en rolig serie och intresset är stort, det har inte blivit mindre av att Brynäs numera också tillhör ligan. Det ska bli spännande att se vad som händer i vinter.

Dahlroth mer eller mindre föddes in i hockeyn, i alla fall kan man säga att han växte upp i ett omklädningsrum. Pappa Robert spelade i det Bodens IK som en gång i tiden var ytterst nära att ta klivet upp i dåtidens Elitserien.
– Jag var mycket i omklädningsrummet när pappa spelade. Dessutom spelade också min två år äldre storebror hockey så visst blev det inkörsporten för mig, säger Dahlroth som har sina främsta kvalitéer i det defensiva spelet – även om han också visat sig kunna producera en hel del poäng på den här serienivån. 20 poäng gjorde han exempelvis när han var med om SHL-avancemanget med Oskarshamn. Nu är han en viktig kugge i det Kalmar HC som vill etablera sig i ligan.