Målvakten Christian Engstrand är klar för nästjumbon i HockeyAllsvenskan – Kristianstads IK.
Engstrand kommer att vara registrerad för både Kristianstad och Rögle BK.
– Vi har under en tid sökt en målvakt då vi enbart haft Antti (Robin och Joel skadade). Det är med stor glädje och lättnad vi kan presentera ett så pass meriterat nyförvärv och det är skönt att Antti kan få lite avlastning. Vi ska också nämna att vårt fina samarbete med Rögle har underlättat den här affären, säger Kristianstads elitansvarige Christian Falk till klubbens webbplats.
– I Christian får vi en meriterad målvakt som har varit med och spelat viktiga matcher. I dessa matcher har han oftast presterat som bäst. Vi ser framemot att få en sund konkurrenssituation på målvaktssidan och känner oss nöjda med den inför slutspurten av serien, säger sportchef/tränare Mikael Gath.
– Jag valde Kristianstad IK för att klubben la fram en bra helhetslösning samtidigt som jag är väldigt spelsugen och ser framemot utmaningen att komma in och hjälpa till i slutskedet av säsongen. Under den här säsongen har jag tränat med diverse lag runt omkring i Sverige och nu den senaste tiden har jag tränat med Linköpings juniorer, säger Christian Engstrand.