Det senaste dryga året har varit minst sagt speciellt för Joakim Fagervall. I november 2021 skrev han nytt kontrakt med Malmö. Drygt två månader senare fick han lämna. Strax därefter blev han klar för Djurgården men i slutet av november 2022 fick han också lämna mesta mästarna.

Vad säger du om ditt senaste år?
– Ja, vad säger man egentligen? Kan väl säga att jag inte känner mig som en kaxig tränare i nuläget. Att jag fick lämna Djurgården kom väldigt oväntat för mig och ska man summera allting som varit så kan man väl lugnt säga att det varit rörigt.

Vilka lärdomar har du dragit?
– I alla lägen, under alla mina år som tränare, har jag nog alltid ifrågasatt mig själv hårdast. Det har jag gjort nu också. En insikt är att man ska vara rädd om det man har.

Hur mycket hockey ser du nu?
– Väldigt mycket. Hockey är mitt yrke. Jag följer både SHL och HockeyAllsvenskan, skulle säga att det är 50/50 mellan dem.

Längtar du tillbaka till båset?
– Inte speciellt mycket här och nu. Vet faktiskt inte om jag överhuvudtaget kommer att återvända till båset. Däremot kittlar det lite att återvända till hockeyn som sportchef. Jag har haft förfrågningar. Vi får se vad som händer.

Vilka vinner SM-guld?
– Jag tror på final mellan Skellefteå och Färjestad, med Skellefteå som segrare.