Tankar i stort om säsongen 2019/20?
– Man kan säga att det var en lärdom också. Med allt vad det innebär att komma sist i tabellen. Det var en grupp som underpresterade enormt av olika anledningar. Självklart har vi analyserat allting i detalj men att gå in på det i detta forum skulle bli alldeles för långrandigt. Vi kan kort och gott konstatera att det var en lärdom.

Nu är det ett rejält nybygge – eller nygammalt bygge – som genomförs?
– Backar vi ett drygt år tillbaka i tiden så tappade vi hela stommen. Nu har några av dessa kommit tillbaka och det är jätteroligt. Vi har hela tiden haft en kontakt och min önskan har hela tiden också varit att de ska vända tillbaka. Betydelsen av en stomme och kulturbärare är en osynlig kraft i en grupp. Tror inte att alla förstår vikten och betydelsen av det.

Vad talar för att AIK ska vara med i den absoluta toppen 2020/21?
– Att det är ett hungrigt och revanschsuget AIK.

Hur ser du på situationen kring Covid 19?
– Egentligen är det inte någon som vet någonting. Det är bara att följa med i direktiven, göra som myndigheter och regering uppmanar till. Sedan får man hoppas på det bästa – och med det menar jag att förhoppningsvis kommer vi att kunna spela hockey till hösten, och att få göra det inför våra supportrar.

Avslutningsvis – hur ser du på det nya serieupplägget?
– Ser positivt på det. Slutspel på det här sättet tilltalar mig och vi vet att det kommer att finnas en vinnare – en som tar klivet upp. Det ska bli intressant och det kommer också att bli roligt och tufft. Det kommer att bli en rättvis kamp och det bästa laget kommer att ta klivet upp till SHL.