Två säsonger i rad har Richard Gynge toppat interna poängligan i AIK i HockeyAllsvenskan.
Det blir inte en tredje.
Gynge meddelar att hans tid i AIK är över. Totalt blev det fem säsonger i AIK för Gynge.
– Det har varit en enorm ära att få representera AIK både under tiden min karriär tog fart och även nu i en annan del av livet, där tiden som spelare lidit mot sitt slut. Jag har vänt och vridit på alla parametrar de senaste veckorna men slutsatsen har hela tiden blivit att jag inte har drivet, kvalitén eller passionen att fortsätta som spelare i AIK. Jag har också de senaste åren känt en stor lust och att vilja vara mer närvarande hos mina döttrar och min fru, säger Richard Gynge till föreningens webbplats och fortsätter:
– Att jag som ledande spelare och lagkapten under de två senaste åren inte klarat av att leda laget längre än kvartsfinal gör att det känns naturligt att lämna över till nästa generation AIK-spelare. De positiva tongångar och tillrop jag har mötts av framförallt på Hovet men också på stan, i mataffären och på skolgården de senaste åren har varit en enorm motivation och drivkraft. Jag vill passa på att tacka klubben, alla spelare, tränare och ledare jag haft genom åren, samt såklart AIK-supportrarna. Alla ni har gjort min resa som spelare i AIK oförglömlig.
AIK:s sportchef Niklas Persson:
– Vi har haft en rak, öppen och ärlig dialog sedan säsongen tog slut och jag vet hur hans tankegångar gått. Jag har full respekt för Richards beslut.