Linköping har hittat sin ersättare till NHL-flyktade Marcus Högberg.
Det blir finske Christian Heljanko, 27 år.
Heljanko kommer senast från Tappara där han firat stora triumfer. Tre finska mästerskap, mästare i Champions Hockey League och två gånger utsedd till bäste målvakt i finska ligan.
– Det känns givetvis väldigt bra att vi lyckats lösa målvaktsfrågan med just Christian Heljanko. Christian har varit finska ligans absolut bästa målvakt senaste tre säsongerna och har även nyttiga landslagsmeriter. Han har vunnit mycket i sin karriär och har som målvakt sina bästa år framför sig. En spännande målvakt som vi ska hjälpa ta nästa kliv i sin utveckling samtidigt som han ska bidra till att hjälpa oss ta nästa steg som lag, säger Peter Jakobsson, sportchef i Linköping.
– Christian är en tekniskt skicklig målvakt med många verktyg i verktygslådan. Bra händer, duktig skridskoåkare och bra i spelet med klubban. Sen har en grundstruktur i sitt spel som är spännande och som jag gillar. Dessutom besitter han erfarenheter från stora och viktiga matcher, trots sin ålder, vilket vi som lag och klubb kan dra nytta av. När jag pratat med honom så jag har jag fått uppfattningen om att han är en riktig ”teamplayer”. Han vill tävla, vinna matcher och vinna titlar med sina lagkamrater som han värnar starkt om, säger Linköpings målvaktstränare Mikael Vernblom.