Information från Hockeyettan.

Styrelsen i Ligaorganisationen Hockeyettan har haft ett extrainsatt telefonmöte och diskuterat den uppkomna situationen av inställda matcher i Playoff 3 och pågående kvalspel till Hockeyettan. Allt är tillsvidare pausat men vad vi förstår lutar det åt att Svenska Ishockeyförbundet kommer fatta ett beslut om att ställa in allt pågående spel vilket innebär att ishockeysäsongen 2019/2020 i alla ligor avslutas.

Förslag att avsluta säsongen hanteras helt och hållet av Svenska Ishockeyförbundet som ansvarar för tävlingsbestämmelserna och ett beslut kan komma idag då SIF har ett extra styrelsemöte kl. 11.00 idag.

Hockeyettans styrelse stödjer Svenska Ishockeyförbundet om de skulle fatta ett sådant beslut med hänsyn tagen till regeringens och myndigheters rekommendationer och inte minst med hänsyn till våra 46 medlemsföreningars spelare, ledares och medarbetares säkerhet och hälsa.

Styrelsen anser det också viktigt att även vi inom Hockeyettan visar ansvar då övriga delar av samhället agerar kraftfullt samt att det löpande kommer nya direktiv från Regering och Folkhälsomyndigheten. Självklart uppkommer många komplexa frågor som vi måste diskutera med Svenska Ishockeyförbundet med syfte att lösa på bästa sätt för alla inblandade. Det kan vara allt från sportslig rättvisa, klubbars ekonomi, inställda ungdomsturneringar, Licensreglemente och inte minst hur ishockeysäsongen ska avslutas gällande upp- och nedflyttning mellan ligorna samt hur nästa säsong ska spelas.

//Ronnie Glysing, ordförande i Ligaorganisationen Hockeyettan.