Under torsdagen blev det klart att Västerviks IK har förlängt kontraktet med sin huvudtränare Mattias Karlin över tre nya säsonger. Samtidigt meddelar klubben att assisterande tränaren Mikael Johansson lämnar klubben efter två säsonger.

Mattias Karlin har tränat Västerviks IK totalt under åtta säsonger (och en kvalserie), han tog över ledningen av laget efter den jobbiga degraderingen till division två år 2011. Därefter har Mattias satt sin prägel på klubben med gedigen hockeykunskap och stora framgångar.

– Vi är glada och tacksamma av att ha Mattias påskrift klar och kan nu i lugn och ro fortsätta att bygga laget inför nästkommande säsong. Att få ha kvar Mattias i tre säsonger till är otroligt viktigt för oss. Först och främst för att han är ligans bästa taktiker i mina ögon, men också att vi kan fortsätta vår resa med att försöka etablera VIK på hockeyallsvensk nivå. Mattias kan denna klubb utan- och innantill och vet exakt vad vi har för resurser att jobba med. På så sätt blir så klart jobbet kring A-laget lättare att lösa, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson.