Förra säsongen hamnade den första historiska Guldhjälmen i SDHL i Brynäs.
När utmärkelsen nu delas ut för andra gången så föräras den på nytt i en spelare i Brynäs.
Förra året var det schweiziskan Lara Stalder.
Nu är det tjeckiskan
Kateřina Mrázová som har röstats fram som vinnare av den ärofyllda utmärkelsen.
– Wow! Vilken överraskning, och vilken ära. Att vinna en sådan här utmärkelse, när det är spelarna som röstar, betyder mycket, säger
Mrázová när hon får beskedet.

FAKTA GULDHJÄLMEN
Sedan säsongen 1985/1986 har Guldhjälmen gått till den mest värdefulla spelaren i SHL (tidigare Elitserien). Förra säsongen, 2019/2020, delades Guldhjälmen för första gången ut i SDHL.
Guldhjälmen delas ut i samarbete mellan Magasinet Hockey och CCM Hockey.

Kateřina Mrázová, 28 år, gör sin andra säsong i svensk hockey, SDHL och Brynäs. Mrázová kom till Sverige från spel i Nordamerika där hon hade tillbringat sju säsonger.
– Jag trivs väldigt bra i Sverige. En sak som överraskat mig här är att alla är så duktiga på att prata engelska, det gör det lättare för mig att komma in i allting. Tycker också att alla människor här är lugna och sköna, välkomnande, berättar Mrázová.

Backar vi tillbaka bandet så är Kateřina Mrázová född och uppvuxen i Kolin, en stad med drygt 30 000 invånare. Moderklubben är SC Kolin och där började Mrázová spela vid fem års ålder. Som 19-åring lämnade Mrázová hemlandet och flyttade till Nordamerika. Första destinationen var Boston.
– Jag hade bestämt mig för att gå college. Jag valde då att åka till Nordamerika ett år tidigare, helt enkelt för att acklimatisera mig, säger Mrázová som gick på University of Minnestota-Duluth 2013-18. Efter college blev det ytterligare en säsong i Nordamerika innan hon vände åter till Europa och då till Sverige, Gävle och Brynäs.
– Ett beslut som jag aldrig har ångrat. Tvärtom. Jag trivs kanonbra i Brynäs. Vi har ett bra lag, en bra grupp och Brynäs som klubb stöttar verkligen oss, skapar förutsättningar för oss och det betyder massor. Jag är glad över att tillhöra Brynäs, säger Mrázová.

Under debutsäsongen svarade Mrázová för 51 poäng under grundserien och ytterligare tio i SM-slutspelet. Den poängnoteringen har hon överträffat den här säsongen trots en skada i slutet av grundserien. 63 poäng, varav 23 mål, på 29 grundseriematcher blev facit för Mrázová. Hennes framfart har inte gått obemärkt förbi. Det visas tydligt i det faktum att SDHL:s spelare har röstat fram Mrázová till vinnare av Guldhjälmen 2020/2021.
– Det är verkligen speciellt och jag blir väldigt glad över det. Att det är spelarna som röstar fram vinnaren gör att det här är en utmärkelse som betyder precis hur mycket som helst, säger Mrázová med stolthet i rösten.
Varför tror du att du vinner?
– En bra fråga. Jag vet faktiskt inte. Det är en stor överraskning, en rolig och positiv överraskning. Det finns många fantastiskt duktiga spelare i ligan och det här känns stort för mig.

En som stämmer in i hyllningskören för Kateřina Mrázová är Erika Grahm, spelande damansvarig i Brynäs IF:
– Kateřina har även denna säsong visat att hon är en världsspelare. Hon har ett brett register som hockeyspelare med spelsinne, skott, teknik och framförallt en fantastisk lagkamrat. Kateřina kommer till jobbet varje dag, och ger alltid allt för och till laget.