Brynäs meddelade under söndagen att man förändrar i ledarstaben inför kommande Play Out.

På klubbens webbplats kan man läsa följande:
På tisdag inleds kvalspelet i SHL där Brynäs IF ställs mot Malmö Redhawks i en direkt avgörande matchserie i bäst av sju matcher.
För att tillföra ny energi och ge bästa möjliga förutsättningar till truppen tar Ove Molin tar över som tillfällig huvudtränare.

Brynäs IF har idag informerat huvudtränare Mikko Manner och de båda assisterande tränarna Ari-Pekka Pajuluoma och Kalle Kaskinen att de entledigas från sina uppdrag hos herrlaget.

För att tillföra ny energi och ge bästa möjliga förutsättningar till truppen, tar Ove Molin tar över som tillfällig huvudtränare. Ove kommer tillsammans med Anders “Masken” Carlsson, Jörgen Sundqvist, Anthon Hansson och Johan Holmqvist leda herrlaget under kvalet.
– Jag vill å föreningens vägnar sända ett stort tack till Mikko, Ari-Pekka och Kalle. Alla tre brinner för hockey och de har lagt själ och hjärta i att göra det bästa för Brynäs. Vi önskar dem all lycka i sina framtida uppdrag, säger klubbdirektör Håkan Svedman och fortsätter:
– Men föreningen befinner sig i ett allvarligt läge och vi valde efter noga övervägande att tillföra nya röster nära spelarna.

– I min roll strävar jag efter att skapa de bästa förutsättningarna för spelarna och jag är övertygad om att vi kan vinna matchen på isen. Nu behöver vi brynäsare tillsammans samla all kraft vi har och låta hjärtat för klubben styra vägen. Vi tror starkt på att vi ska lyckas säkra fortsatt SHL-spel, säger Håkan Svedman.
Under söndagen samlas truppen för att välkomna de nya tränarna.
– Vi har en bra trupp med all potential i att vinna ett kvalspel mot Malmö. Spelarna har ett stort hjärta för klubben och vi jobbar nu för att ytterligare bygga på och förbereda oss för det mentala spelet som ett play out innebär, där så otroligt mycket står på spel. Vi vill se spelarna njuta av matcherna, släppa fram glädjen i hockeyn och vinna tillsammans, berättar Ove Molin, huvudtränare Brynäs IF.

Brynäs nya ledarstab
Ove Molin, huvudtränare
Jörgen Sundqvist, ass tränare
Anders Carlsson, ass tränare
Johan Holmqvist, mv-tränare
Anthon Hansson, analytiker