Den 17 november öppnar Avicii Arena portarna för Tidernas Hockeygala. Svensk ishockey – som fyller 100 år 2022 – kommer firas stort i en unik TV-sänd galakväll i SVT.
Programledare blir Mark Levengood, som tillsammans med Dusan Umicevic, Marie Lehmann och Mikael Renberg kommer guida tittarna genom en historisk afton.
– Vi står inför en kväll av ren och skär passion och jag är stolt över att få leda den, säger Mark Levengood.

Tidernas Hockeygala sänds torsdag 17 november kl. 20.00 i SVT1 och på SVT Play.
Under kvällen kommer svensk ishockeys stora framgångar att firas, klassiska ögonblick återupplevas och hockeyhistoriens största hjältar vara på plats och hyllas. Dessutom kommer en specialkomponerad jury att dela ut prestigefyllda priser som Tidernas målvakt, back och forward samt Tidernas Spelare. Tittarna får också möjlighet att rösta fram sin favorit och utse Tidernas ögonblick samt Tidernas All Star-femmor.
Nu är det klart att det blir Mark Levengood som leder galan tillsammans med SVT Sports hockeyprofiler Dusan Umicevic, Marie Lehmann och Mikael Renberg.
– Det blir häftigt att vara en del av denna happening. Svensk ishockey bär på en helt makalös historia, säger Dusan Umicevic.
– Äntligen en hockeygala! Det har vi pratat om länge – att det saknats för svensk hockey. Och dessutom hålls galan i nationalarenan för ishockey, säger Marie Lehmann.

Mark Levengood har lett många galor genom åren. I hockeysammanhang är han däremot en rookie.
– Hockey är besatthet och kärlek. En finländsk vän sade en gång till mig ”När helvetet fryser till is – då kommer jag vara den första att spela hockey där!”, säger han.
– Mark har en osviklig förmåga att få fram det bästa ur de han intervjuar och skapa en varm, härlig känsla på plats och för tittarna. Tillsammans med vår extremt hockeykunniga trio Dusan, Marie och Micke bildar de en mycket spännande kvartett, säger SVT Sports exekutiva producent Marcus Törngren.

Svensk ishockeys största och folkkäraste hockeylegendarer kommer att vara på plats i Avicii Arena, tillsammans med flera hyllade svenska artister.
– Det handlar om legendarer som skapat oförglömliga minnen och givit svenska folket upplevelser av gåshud, säger Dusan Umicevic.
– Jag ser kanske allra mest fram emot vilket ”Tidernas Ögonblick” som blir publikens favorit. Det kommer att bli en hel del tårar och rysningar av välbehag längs minnenas aveny för oss alla, det är jag helt övertygad om, säger Marie Lehmann.
– Vi ser fram emot att hylla legendarerna på både dam- och herrsidan och alla som genom åren bidragit till att göra svensk ishockey till vad det är idag. Det blir en oförglömlig kväll, säger Tony Wiréhn, projektledare för Tidernas Hockeygala på Svenska Ishockeyförbundet.

Förutom huvudsändningen 20.00-22.00 håller SVT Sports Mats Nyström i ett uppsnack som börjar kl 19.15 på SVT Play, samt ett eftersnack som startar direkt efter galan i SVT2 och på SVT Play. Där blandas kvällens snackisar med intervjuer från pristagare och hockey-Sveriges hetaste profiler.

Tidernas Hockeygala är ett samarbete mellan Sveriges Television, Svenska Ishockeyförbundet och Brand New Content. Galan sänds torsdag 17 november kl. 20.00-22.00 i SVT1 och på SVT Play.