Svenska Ishockeyförbundet och HockeyEttan har tecknat ett nytt samarbetsavtal fram till och med säsongen 2023/2024. Ett samarbetsavtal som, precis som avtalen mellan förbundet och andra ligaorganisationer, ger HockeyEttan förutsättningar att utvecklas.

Avtalet mellan SIF och HockeyEttan är en del i att fortsatt stärka den samlade svenska hockeyrörelsen. Genom att HockeyEttan och dess föreningar disponerar rättigheterna för ljud och bild och reklam och sponsorintäkter ökar vi tillsammans förutsättningarna för Hockeyettan att kunna utveckla en bättre miljö för spelarna i serien.
– Jag är nöjd med att avtalet med Hockeyettan är på plats, det tillsammans med de avtal som vi redan har med SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan är en viktig grund för en stark sammanhållen svensk ishockey. Långsiktiga avtal ger stabila förutsättningar och är en viktig del i strävan mot visionen att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

HockeyEttan är herrarnas tredje högsta liga, och sträcker sig från Kiruna i den nordligaste delen av Sverige ända ner till Tyringe i söder. De senaste åren har flera föreningar från HockeyEttan tagit steget upp till HockeyAllsvenskan. Sådana förändringar är och ska förbli själva fundamentet i den svenska seriemodellen, drömmen och möjligheten att avancera i seriesystemet.
– Det är med stor glädje som vi och Svenska Ishockeyförbundet enats om ett långsiktigt 5-årigt samarbetsavtal, där vi gemensamt arbetar för att utveckla svensk ishockey till Sveriges mest engagerande idrott. Det självklara målet för HockeyEttan är också att bidra till utvecklingen av våra medlemsföreningar som är en viktig del av kärnverksamheten inom svensk hockey och en av ligorna med hockey på riktigt, säger Ronnie Glysing, ordförande i HockeyEttan.