Svenska Ishockeyförbundet och CCM Hockey presenterar en ny landslagströja, som initialt kommer att bäras av Damkronorna, Tre Kronor och Juniorkronorna med start november 2023.

Idag släpps det nya matchstället, med de tre kronorna som självklar och pulserande mittpunkt. Såväl den gula som den marinblå nyansen har uppdaterats för en mer modern känsla.
Vikingaskeppet, symbolen för Svenska Ishockeyförbundet, avbildas i kronorna, som en av många detaljer.

– Vi är väldigt glada och stolta över vår nya matchtröja, som inte bara är snygg, utan andas historik och framtid. De svenska ishockeylandslagen är en del av den svenska folksjälen och lockar intresse från hela landet. Jag vill att spelarna som representerar landslagen ska bära tröjan med stolthet, med vetskapen om vilka som burit den tidigare och de representerar hela nationen, säger Anders Lundberg, landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

Det är första gången på sju år som Sveriges ishockeylandslag får ett nytt matchställ. Svenska ishockeyförbundets partners har varit involverade i processen, med den gemensamma ambitionen att ta fram en vinnande tröjdesign.

Den nya tröjan har premiär under landslagsveckan i november, då Tre Kronor spelar i Karjala Tournament, Damkronorna ställs mot Schweiz i tre matcher och Juniorkronorna spelar 5-nationers i Tjeckien.