I förra veckan stod det klart att Axel Ottosson vänder tillbaka till moderklubben IF Björklöven efter att de senaste åren representerat Färjestad och Linköping.
I lördags gjorde Ottosson sin comeback och han skrev in sig i målprotokollet.
– Det är roligt att vara tillbaka i Umeå och Björklöven. Självklart är det extra speciellt när man är en Umeågrabb från första stund. Nu ser jag fram emot en spännande och rolig säsongsavslutning, säger Ottosson.

I april fyller Axel Ottosson 24 år. Han är född och uppvuxen i Umeå. I Björklöven tog han sina första skär på en hockeyrink och 2012 när det var dags för hockeygymnasium gick flytten till Örnsköldsvik och MODO Hockey.
I MODO Hockey var han under flera år en framträdande spelare i juniorlagen och inför SHL-säsongen 2015/16 belönades han också med ett A-lagskontrakt. Ottosson bokfördes för 49 grundseriematcher den säsongen och var också på laguppställningen i samtliga sju matcher i Direktkvalet mot Leksand. MODO Hockey förlorade kvalet och degraderades till HockeyAllsvenskan och Ottosson valde efter den säsongen att flytta hem till Umeå och Björklöven.

Där hade Ottosson en klart godkänd debutsäsong i HockeyAllsvenskan för att säsongen därpå explodera och producera mål och poäng i massor. Den framfarten gjorde att han skrev på SHL-kontrakt med Färjestad inför säsongen 2018/19. Dagarna innan SHL-premiären den här säsongen så blev det klart med en flytt till Linköping. Men när vi nu skriver januari 2020 så är Ottosson återigen tillbaka i Umeå och Björklöven.
– Det känns lika inspirerande som roligt, säger Ottosson och fortsätter så här kring det faktum att han inte lyckades fullt ut i Färjestad respektive Linköping:
– Det är svårt att peka på enskilda saker på det sättet. Lite mer stolpe in och lite mer istid så hade det nog sett annorlunda ut. Någonstans känner jag att jag inte har fått möjligheten att spela den hockey jag kan – och jag vill spela. Att det inte blivit så finns det flera faktorer till. Men jag känner att jag kan spela och leverera på SHL-nivå.

Kanske kommer Ottosson att få möjligheten att visa det i framtiden med moderklubben Björklöven? Det man vet är att Björklöven så här långt imponerat stort och man toppar tabellen i HockeyAllsvenskan.
– Jämför jag med min senaste säsong i klubben – 2017/18 – så har Björklöven tagit ytterligare kliv. Man spelar en annan typ av hockey nu – en hockey som passar mig. Björklöven är ett skickligt lag, puckskickligt men samtidigt också riktigt starkt i spelet utan puck. Det är också klart och tydligt att det är ett lag där alla individer jobbar hårt för varandra, säger Ottosson.