Det startade i Söderhamns IK innan hon flyttade till Örnsköldsvik och MODO Hockey. De två senaste säsongerna har hon spelat nästan på ”hemmaplan” då hon representerat Brynäs IF.
– Ser man på den nyss avslutade säsongen tycker jag att vi har anledning att vara ganska nöjd trots att vi åkte ut i den första slutspelsrundan. Vi har ändå sett till förutsättningarna med en till numerären tunn trupp gjort det okay, säger Fanny Brolin.

Hon har snart spelat 100 matcher i SDHL fördelat på 23 matcher med MODO Hockey och 67 med Brynäs. Till dessa ska även läggas sju matcher i SM-slutspelet.
– Det är dags att vinna i SM-slutspelet nästa säsong. Så här långt har det bara blivit förluster, säger Fanny Brolin som på meritlistan har guld från Ungdoms-OS och silver från Junior-VM.
– Just det här med att jag fick möjligheten att vara med i landslaget och Ungdoms-OS var nog det som avgjorde att jag till slut bestämde mig för att satsa på hockeyn. Jag spelade fotboll och innebandy upp till 15 års ålder, berättar Fanny som kom in på hockeyn i unga år.
– Jag var fem-sex år när jag började. Min pappa spelade hockey och han ville att jag också skulle testa på och på den vägen var det.

I Söderhamns IK fanns det inte så många tjejer i verksamheten vilket innebar att det blev spel i pojklag för Fanny.
– Vi var några tjejer, bland andra Agnes Åker och Mariam El-Mahmadi, och vi blev väl omhändertagen av både klubben och lagen vi spelade i, säger Fanny som lämnade moderklubben när det var dags för gymnasium. Fannys resa gick då till Örnsköldsvik och MODO Hockeys verksamhet. Men av personliga skäl så gick inte Fanny klart gymnasietiden i Örnsköldsvik utan flyttade istället hemåt igen och de två senaste säsongerna har hon representerat Brynäs i SDHL. En liga som hon menar hela tiden utvecklas:
– Helt klart så blir SDHL bättre och bättre för varje säsong. Jag tycker det är bra med de utländska spelarna som kommer hit. Man får andra influenser, man får ta del av andra hockeykulturer och det i sig är utvecklande samtidigt som också standarden på ligan blir bättre. Jag tycker SDHL är bra och det är hela tiden tuffa matcher.
Hur ser du på Brynäs säsong?
– Direkt när man åker ur SM-slutspelet så är det tufft. Men vi mötte ett bra MODO Hockey och med lite distans till säsongen så ska vi ändå vara ganska nöjda. Vi har haft en till numerären tunn trupp men vi har verkligen kämpat och jag tycker att vi utvecklats och lagt en intressant grund inför framtiden.

På tal om framtiden så har Fanny sina drömmar och mål som hon strävar efter och efter att ha representerat Sverige i både Ungdoms-OS och Junior-VM så vill hon till Damkronorna.
– Att få representera Damkronorna och Sverige under OS är min stora dröm. Sedan så tänker jag i termer som att jag ska ge mig själv chansen att bli så bra som möjligt.
Vilka förebilder har du haft?
– Peter Forsberg var min stora förebild och sedan har jag också sett upp till Erika Grahm. Därför har det såklart varit häftigt att fått spela tillsammans med henne.
Om du säger det själv – vilka är dina främsta egenskaper på isen?
– Tycker att jag har bra spelförståelse. Skridskoåkningen är också helt okay. Sedan så hoppas och tror jag också att jag uppfattas som en bra lagkamrat.
Vad vill du främst utveckla/förbättra?
– Spelet med puck.

Under säsongen 2018/19 spelade Fanny samtliga 39 matcher för Brynäs. Under dessa producerade hon nio mål och totalt 14 poäng.
– Det är ett klart steg i rätt riktning jämfört med säsongerna innan och jag hoppas kunna fortsätta utveckla min produktion, säger Fanny.
Hur vill du beskriva personen Fanny Brolin?
– Jag är nog ganska blyg. Omtänksam, sätter andra före mig själv.
Vad gör du när det inte är hockey på menyn?
– Jag formligen älskar att bygga pussel – och det ska vara många bitar. Det är hur kul som helst och också avslappnande på sitt sätt.

Artikeln publicerades i Tidningen Hockey (Svenska Ishockeyförbundets officiella tidning) 3-2019.