Hur ser du på fjolårssäsongen?
– Jag tycker det var fantastiskt att få träna Leksand. Jag gillar Leksand som förening, välskött och bra organisation. Jag fick chansen att vända den negativa trenden och det kändes också som att vi var på gång. Men det blev en spiral som pekade nedåt igen och då var föreningen tvungen att göra någonting. När sedan AIK hörde av sig så kändes det för mig naturligt att hjälpa till. AIK har alltid betytt mycket för mig, alltid varit på min sida om man säger så. Nu blev det inget spel i Kvalserien och personligen känns det lite trist, även om det för föreningen handlade om ett negativt kval. För mig hade det varit en ny erfarenhet.

Är tränarkarriären över nu?
– Just nu ser det så ut i alla fall. Men jag har inte kastat in yxan ännu. Jag har haft en tid för att reflektera kring allting och egentligen har jag inte kommit fram till bu eller bä. Vi får helt enkelt se framöver.

Scoutuppdrag för AIK – hur ser du på den rollen?
– Det är inte ett riktigt jobb på det sättet. Jag försöker hjälpa till att titta på spelare om det finns behov av det. Hockey har jag tänkt att titta på så vill AIK att jag ska studera någon mer ingående gör jag gärna det. Mer än så är inte uppdraget egentligen.

Nytt serieupplägg i svensk hockey – din syn på det?
– Jag tycker nog att kvalmatcher mellan de olika ligorna har sin charm och spets. Det är alltid intressant för lagen underifrån att mäta sig med lag i högre serienivå. Det har också varit kul och publikdragande matcher. Ska jag vara helt ärlig så gillade jag Kvalserien ännu mer än Direktkval. Det här nya systemet känns faktiskt lite konstigt. Om huvudanledningen till förändringen var att man vill att det ska bli skifte på lag i ligorna så kan man ju konstatera att det blev det också tidigare. Som sagt, lite konstigt känns det.

Vilket lag vinner SM-guld? Vilket lag tar klivet upp till SHL?
– Oj, det är svårt. Men någonstans tycker jag det borde vara Luleås tur att vinna guldet. De var bra förra säsongen och ser minst lika starka ut nu. Jag säger Luleå. Klivet upp till SHL tar AIK.