Den sjätte upplagan av SHL Awards har genomförts och här är samtliga vinnare:
Årets tränare: Thomas Berglund, Luleå Hockey
För andra året i rad nådde Luleå Hockey över 100 poäng i SHL:s grundserie. Thomas Berglunds filosofi med en tät defensiv och frejdiga anfall har blivit en trygghet i Luleå, som överträffade fjolårets 101 poäng när man vann serien på 106 inspelade poäng – 14 före tvåan Färjestad.
Från att ha tagit 81 poäng under Berglunds första säsong som tränare under säsongen 2017/2018 har klubben ökat med 101 poäng förra året och 106 i år. Luleå var enda lag att släppa in färre än 100 mål (98) i grundserien och framåt producerade man fjärde mest (151 mål).

Årets målvakt: Gustaf Lindvall, Skellefteå AIK Hockey
Gustaf Lindvalls klättring till det absoluta toppskiktet bland ligans målvakter är en solskenshistoria i sig. Från att ha varit på väg att lägga av med hockeyn för några år sedan har han nu cementerat sin position som förste-keeper i Skellefteå.
Hans siffror talar sitt tydliga språk: Sex hållna nollor på 36 framträdanden under säsongen.
Räddningsprocenten skrevs till 93,52 – bäst av alla målvakter i ligan. Hans GAA (insläppta mål i snitt per match) på 1,78 var en av två som var under 2,00 under säsongen.

Årets back: Kodie Curran, Rögle BK
Curran stod för en imponerande säsong och var en stor del i det Rögle-försvar som i sin tur lade grunden för den offensiv som Curran också styrde och dominerade med sina 49 poäng.
Han spelade 23:37 minuter per match, täckte 36 skott och gick plus-8. Curran var nominerad till priset även förra säsongen.

Årets forward: Marcus Nilsson, Färjestad BK
En sju matcher lång poängsvit. Totalt 54 inspelade poäng och ende spelare att göra mer än 50 poäng den här säsongen i hela ligan. Lägg därtill att han gjorde tre poäng i en och samma match vid fem tillfällen.
Marcus Nilssons enastående prestation säkrade inte bara segern i poängligan med fem poängs marginal till närmsta jagande spelare. Den såg till att Färjestad slutade som näst bästa lag i grundserien när säsongen summerades.

Årets rookie: Jesper Frödén, Skellefteå AIK Hockey
25-årige Frödén tog klivet till SHL inför säsongen när han anslöt till Skellefteå från AIK i HockeyAllsvenskan, där han stod för 38 poäng under 2018/2019.
Omställningen till SHL har gått smärtfritt för Frödén. Hans första poäng, en assist, kom i den sjätte matchen och tre matcher senare spräckte han nollan i målprotokollet. Totalt blev det tolv fullträffar och 17 målgivande passningar för 25-åringen som slutade på delad femteplats i Skellefteås interna poängliga.

Mest värdefulle spelare: Kodie Curran, Rögle BK
Han spelade drygt två minuter mer än någon annan i laget i spel vid lika styrka. Han vann lagets poängliga och var en poäng från den magiska 50-poängsgränsen.
Kodie Curran spelade 48 matcher och noterades således för mer än en poäng per match. Med sitt spel över hela banan var en starkt bidragande faktor till att Rögle stod för den bästa säsongen i högstaligan någonsin.

SHL Awards delas ut för insatser under SHL 2019/20.