När Tre Kronor spelar VM i Tjeckien i vår har man en ny assisterande GM.
Patric Hörnqvist kliver in i rollen.
– Jag är mycket glad över den här lösningen. Patric matchar helt och fullt den profil vi har för jobbet. Med sitt tunga namn och goda kontakter inom NHL blir han perfekt i rollen. Dessutom blir han en stor tillgång för ledarstaben med sin personlighet, glädje och energi, säger Anders Lundberg, landslagschef och General Manager för Tre Kronor.
– Jag är laddad för det här uppdraget. Det är alltid hedersamt och stort att vara involverad i Tre Kronor. Jag vill bygga vidare på tydligheten i relationen till NHL-spelarna, något jag tror är viktigt. Jag ser också fram emot att lära mig mycket av Sam och övriga coacher. Det här ska bli riktigt kul, säger Patric Hörnqvist.

Patric Hörnqvist, 37 år, har redan varit med Tre Kronor som ledare den här säsongen. Han har en imponerande spelarkarriär bakom sig, med två Stanley Cup-titlar, VM-guld 2018, 71 landskamper och över 1000 matcher i NHL och Stanley Cup. Han representerade Sverige vid OS 2010 och World Cup 2016.
– Hans meriter talar för sig själv, men jag har framför allt lärt känna ”Bengan” som en engagerad och entusiastisk person, som brinner för hockey och för att göra sin omgivning bättre. Han fyller en viktig funktion i vår VM-stab som första kontaktyta mot NHL-spelarna, och kommer även att bidra med sin kompetens i taktiska och speltekniska frågor, säger Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor.