1975 spelades den första upplagan av moderna Elitserien. 2013 blev namnet SHL.
Därmed är säsongen 2022/2023 den 48:e i ordningen och sedan hösten 1983 har jakten på Håkan Loobs fantastiska mål- och poängrekord pågått.
Det var säsongen 1982/1983 som Loob gjorde 76 poäng fördelat på 42 mål och 34 assists.

Han tog sina första skridskoskär på utomhusrinken på Bogevallen i Slite på Gotland.
Det skulle bli större och finare arenor i framtiden för Håkan Loob.
Gotlänningen är en av svensk hockeys stora spelare genom tiderna, men också en av de stora ledarna.

Sin A-lagsdebut i moderklubben IK Graip gjorde Håkan som 15-åring och när det var dags att lämna Gotland blev destinationen Karlskrona. Håkan gick då i brorsan Peters fotspår och i Karlskrona spelade Håkan två säsonger där han gjorde mål i massor och blev intressant för landets elitklubbar. Det var också i Karlskrona som Håkan träffade sin blivande, och nuvarande fru Marie. När Håkan lämnade Karlskrona pratades det först om Djurgården men han fick nobben av dem och istället blev det Karlstad och Färjestad.

Redan under sin andra säsong i Färjestad blev det SM-guld och ytterligare två säsonger senare var det dags för hans fantastiska poängrekord. På 36 matcher gjorde Håkan 42 mål och 34 assists. Femman med brorsan Peter på backen tillsammans med Tommy Samuelsson, och kedjekamraterna Janne Ingman och Thomas Rundqvist är en formation som Håkan menar är en av de bästa han någonsin spelat i.

Efter rekordsäsongen flyttade Håkan till NHL och Calgary Flames där han under sin femte säsong nådde den magiska gränsen 50 mål. Säsongen därpå blev han också Stanley Cup-mästare och det blev slutpunkten på NHL-karriären. Tillbaka i Färjestad fortsatte han på samma sätt som tidigare. Håkan producerade mål och poäng i massor och två säsonger i rad tilldelades han Guldhjälmen.

Våren 1996 var Håkans spelarkarriär över och direkt klev han in i rollen som ledare i Färjestad. Där skulle han i olika roller vara verksam i 21 år. Under dessa år vann Färjestad sex SM-guld och spelade final vid ytterligare fem tillfällen. Det gör Håkan också till en av de stora ledarna i svensk hockey.

https://www.agrenshusetshop.se/magasinet-hockey/