Melker Eriksson är fostrad i Olofströms IK och via några juniorsäsonger i Karlskrona hamnade han 2019 i Rögle BK.
Där fick han under förra säsongen möjligheten att debutera i SHL och nu har han som kortsiktig målsättning att bli en ordinarie SHL-spelare.
– Jag har gjort min debut och det var hur stort som helst. Jag fick också möjligheten att träna med SHL-laget under försäsongen och nu är mitt mål att försöka ta en plats i laget, säger Melker.

Hockey har alltid varit en stor del av Melker Erikssons liv. Visserligen spelade han både fotboll och innebandy när han var yngre.
– Jag visste ändå att det var hockey som gällde för mig. Men det är bra att man som liten grabb testar annat också, säger Melker som kom in på hockeyn mycket på grund av att hans pappa, Christian, också har haft en karriär.
– Pappa spelade i Olofström, Mörrum och Team Boro och hans intresse för sporten smittade nog av sig på mig, säger Melker som i september förra året var med i uppställningen i SHL-sammanhang för första gången.
– Det var i derby borta mot Malmö men då satt jag som 13:e forward hela matchen. Men att få möjligheten att vara med var en dröm som gick i uppfyllelse. Det var hur stort som helst.

Men strax innan jul så blev det ”riktig” SHL-debut för Melker när Rögle mötte Växjö Lakers hemma. Totalt bokfördes Melker för 14 SHL-matcher förra säsongen och i mars hemma mot Brynäs gjorde han också sitt första SHL-mål.
På tal om mål – men med en annan betydelse – så har Melker framtidsplanerna klara för sig:
– Jag vill ta en plats i Rögles SHL-lag, det är egentligen det enda mål jag har, i alla fall kortsiktigt. I ett längre perspektiv hoppas jag kunna göra en karriär som innebär att jag kan leva på hockeyn, säger Melker.
Vi tittar bakåt – vilka minnen har du från ungdomsåren i Olofström?
– Det första jag tänker på är att det var riktigt roligt under ungdomsåren. Kommer också ihåg att vi hade riktigt bra tränare.

19 år är Melker numera, och han gör sin sista säsong som junior. Under försäsongen och uppbyggnadsperioden jobbade han hårt med att lägga på sig mer muskler.
– Jag behöver bli starkare.
Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Jag jobbar alltid hårt och för mig handlar det hela tiden om att sätta laget främst. Tycker också att jag är en spelare som agerar smart i situationerna, en spelare som allt som oftast tar kloka beslut.
Främsta förbättringsområden?
– Det är i det offensiva spelet. Jag måste utveckla mitt avslutsmoment. Dels handlar det om att skaffa mig ett bättre skott men också se till att jag tar mig fram till farligare lägen.

Det är mycket vanligt att spelare i Melkers ålder har haft förebilder.
Men fakta är att han inte haft det.
– Nej, inte någon riktigt förebild på det sättet. För mig har det istället handlat om att jag har kikat på många olika spelare, försökt snappa upp saker och detaljer från flera.
Har du något favoritlag på andra sidan Atlanten?
– När jag var yngre så hejade jag på Chicago Blackhawks. Men de senaste åren har jag inte alls haft samma koll på dem.
Följer du något fotbollslag?
– Nej, jag har aldrig varit något fan av fotboll.
Vad gör du när det inte är hockey på menyn?
– Umgås med kompisar och vänner. På somrarna gillar jag att spela golf och senaste året har det också blivit en hel del padel.

Att Melker är målmedveten märker man tydligt under vårt samtal.
Han längtar också till den dagen som fansen får komma in i arenorna igen.
– Det har varit en speciell tid det här. Man saknar verkligen fansen, det tryck, den atmosfär och stämning som de skapar. Jag fick ju uppleva det förra säsongen och det var riktigt häftigt, avslutar Melker.