Tomi Sallinen har tidigare under karriären gjort nästan 300 matcher i SHL representerandes Leksand, Djurgården, Färjestad och Brynäs.
Nu är Sallinen klar för ännu en svensk klubb – Luleå Hockey.
Sallinen, som närmast kommer från tjeckiska Brno, har skrivit kontrakt med Luleå säsongen ut.
– Det känns jättebra att återvända till SHL igen och att få spela för Luleå Hockey som jag vet har ett bra lag och som jag bara hört bra saker om. Med det här klart ser jag fram emot att flyga norrut och få träffa grabbarna i laget och komma i gång med matcher med mitt nya lag. Målsättningen med den här säsongen är för egen del att hjälpa laget att vinna matcher och som jag förstått på tränaren så finns det bara ett mål för laget och det är att gå hela vägen. Vilket känns som en väldigt inspirerande uppgift att ta sig an tillsammans med de övriga i laget, säger Sallinen till klubbens webbplats.