HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut. 

Genom den positiva kraft som finns i vår liga vill vi tillsammans göra världen bättre för kommande generationer. I HockeyAllsvenskan kommer publiken alltid först och med dem som drivkraft är vi övertygade om att vi tillsammans kan vara goda ambassadörer genom att arbeta med viktiga sociala-, ekonomiska- och miljömässiga hållbarhetsfrågor.

Vi är väl medvetna om att vi har en lång väg att gå och att det finns många hinder och utmaningar för oss, men vi kan inte vänta längre. Med publiken i fokus och med en tanke på våra framtida hockeysupportrar är vi övertygade om att det här är den rätta vägen.

Primärt kommer vi rikta in oss på fyra hållbarhetsområden: Laganda, Miljöpåverkan, Folkhälsa och Publiken. För att möjliggöra detta blir därmed vår nya huvudsponsor Unibet en otroligt viktig del i arbetet och tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners ska vi arbeta för att ta ansvar så att vi alla blir vinnare även utanför isen.

I och med detta vill vi också uppmana, uppmuntra och utmana andra sporter och ligor att rikta sitt fokus på hållbarhetsfrågor. Tillsammans har vi en enorm kraft och en fantastisk möjlighet att påverka och göra skillnad.

 

En historisk dag för HockeyAllsvenskan och svensk idrott! Att vi går i bräschen och tar ansvar för kommande generationer med vårt hållbarhetsfokus kommer göra oss alla bättre både på och utanför isen och vi hoppas att våra underbara supportrar blir än stoltare över sina lag. Nu hoppas och tror vi att fler ligor inser allvaret och tillsammans med oss börjar arbeta för ett mer hållbart samhälle. Jag är otroligt stolt över hela vår organisation och våra klubbar som tar det här steget tillsammans, säger Gabriel Niklasson, Kommersiell Chef på HockeyAllsvenskan.