Med anledning av Svenska Ishockeyförbundets beslut att avsluta allt spel i SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel, önskar HockeyAllsvenskan anföra följande:

– HockeyAllsvenskan har full förståelse att COVID-19 och smittspridningen skapar en omöjlig situation för alla inblandade parter i hockeysverige just nu.

– HockeyAllsvenskan anser att Svenska Ishockeyförbundet inte givit oss tillräckligt med tid eller förutsättningar att bottna de sportsliga och ekonomiska konsekvenserna.

– Som en konsekvens av Svenska Ishockeyförbundets beslut, samt att SHL som enda ligaorganisation på herrsidan finns representerade i förbundsstyrelsen, önskar HockeyAllsvenskan i absolut närtid få ett möte med både Svenska ishockeyförbundet och SHL för att diskutera hur man utifrån befintlig situation kan skapa/återställa en sportslig och ekonomisk rättvisa.

– Händelseutvecklingen och beslutsföljden under de senaste dagarna visar tydligare än någonsin att styrelserepresentationen i Svenska Ishockeyförbundet omedelbart måste ses över.

– Som en konsekvens av Svenska Ishockeyförbundets beslut föreligger inte längre förutsättningar för ligans klubbar att uppfylla kraven i det nuvarande licensreglementet. HockeyAllsvenskan önskar därför att ingen del avseende ekonomiska krav skall tillämpas nästkommande säsong.

//HockeyAllsvenskan