SHL har tidigare kommunicerat att årets SM-slutspel flyttats fram till led av regeringens beslut att begränsa publika evenemang med över 500 personer. SHL, i enighet med de fjorton klubbarna, begär nu att SM-slutspelet ställs in för säsongen 2019/20 och har därmed lagt fram en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet som tar beslut i frågan under söndagen.
– Med hänsyn taget till myndigheternas anvisningar och spelare, ledare, medarbetare och funktionärers hälsa och säkerhet samt allas ansvar att begränsa Coronasmittan i samhället har vi gjort en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet om att ställa in årets SM-slutspel. Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra och även lagen kan riskera att bli smittade och stå för vidare smittspridning ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen, säger Michael Marchal, VD SHL.

Svenska Ishockeyförbundet ansvarar för tävlingsbestämmelserna och därmed slutspelet, varför beslutet att ställa in SHL:s SM-slutspel fattas av Svenska Ishockeyförbundet. Beslutet väntas under söndagen.
– Det är svåra tider runt om i världen och vi inom svensk ishockey må vara en liten del av ett betydligt större sammanhang i frågan men vi vet också vad hockey betyder för väldigt många människor och det har vi sett väldigt tydligt de senaste dagarna. Vi och våra klubbar kan inte tacka nog för det engagemang vi har sett och fortsätter att se, och det smärtar att ställa in resterande delen av säsongen men människor och hälsan går alltid först, avslutar Marchal.

Beslut kring det HockeyAllsvenska kvalet tas av Svenska Ishockeyförbundet i samråd med HockeyAllsvenskan.