Det är många spelare som aldrig får de rubriker som de egentligen förtjänar.
Spelare som gör ett jättejobb i det tysta – spelare som bidrar till lagets framgång.
Magasinet Hockey har listat (utan inbördes ranking) tio SHL-spelare som hör till just den kategorin.

Spelarna från A till Ö
ERIK ANDERSSON, back
– Bäst plus/minus-statistik av samtliga backar under decenniet. Inte den mest flashiga spelaren men bidrog hela tiden och en oroligt hög lägstanivå.

JONAS GUNNARSSON, målvakt
– Ofta spelat rollen som nummer två men när han fått chansen har han tagit den. Har växt massor i HV71 och de senaste säsongerna har han varit en av ligans allra främsta burväktare.

NIKLAS HANSSON, back
– Var tillbaka i Rögle senaste säsongen och hade stor del i att backpartnern Kodie Curran kunde glänsa. Hansson är stabiliteten själv i spelet.

LUKAS KILSTRÖM, back
– Stenhård fighter som aldrig viker ned sig. En dröm att ha som medspelare. Brukar också kunna bjuda på några vassa tacklingar emellanåt.

ARVID LUNDBERG, back
– Mästare med både Skellefteå och Växjö. Sätter aldrig sig själv eller någon medspelare i problem. Matchas allt som oftast mot motståndarnas främsta och löser det föredömligt.

PATRIK LUNDH, forward
– Varit runt i flera klubbar och hela tiden bidragit. Vass skridskoåkning. Laglojal. Fått chansen i Tre Kronor vid några tillfällen.

JOACHIM ROHDIN, forward
– Har ett bra skott och jobbar hela tiden stenhårt och är fysisk, smäller på ofta.

MATS ROSSELI OLSEN, forward
– Kom till Frölunda I januari 2012 och har vuxit allt eftersom. Oerhört nyttig spelare som alltid får speltid när ledning ska försvaras.

FREDERIK STORM, forward
– Kan man kalla en spelare som gjort nio VM underskattad? I detta fall ja. Storm har producerat hyggligt med mål och poäng säsong efter säsong i SHL utan att få det erkännande han förtjänar.

SEBASTIAN STRANDBERG, forward
– SHL-spelade först med HV71 innan det blev en sväng till Danmark och sedan HockeyAllsvenskan. Hamnade i Djurgården och skador gjorde att Strandberg fick chansen högre upp i hierarkin – en chans han tog.

PER ÅSLUND, forward
– Spelat i Färjestad under hela förra decenniet. Bra spelsinne. Hjälper sin omgivning i spelet med puck, och även utan, gör många små smarta saker på isen. Har fått göra några landskamper.